Historiek

Onze zaak is een echt familiebedrijf. Kort na de 2de wereldoorlog startte Jerome Covemaecker, samen met zijn vrouw Simone, de fietsenzaak. In die tijd bouwde de fietsenmaker nog zelf zijn fietsen met losse onderdelen. Zelfs de frames werden toen nog zelf geassembleerd.

Na enkele jaren te hebben meegewerkt met zijn vader, nam Marc Covemaecker, samen met zijn vrouw Christiane, in 1978 de zaak uiteindelijk over. In deze periode startte hij ook met de verkoop en de herstelling van grasmaaiers en tuinmachines. Al snel werd de bestaande winkel te klein en in 1980 werd de winkel uitgebreid.

In 2004 doet de jongste generatie, Bruno en Ines Berthels-Covemaecker, zijn intrede in Covemaecker & Co B.V.B.A. Vernieuwende ideeŽn worden gelanceerd.

2006 was het jaar dat het oudste deel van de winkel afgebroken werd en een volledig nieuw complex van om en bij de 500 m≤ werd gebouwd.

Begin 2015 komt een einde aan onze afdeling tuinmachines. Na rijp beraad hebben wij beslist om de afdeling tuinmachines vanaf 01/01/2015 over te dragen aan "Tuin-en Parkmachines Mabesoone", Veurnestraat 27 uit Oostvleteren.
Sander zal instaan voor de verkoop, herstellingen en onderhoud van de machines. Zowel het klantenbestand van de tuinmachines als het dealerschap van de merken Honda, Stihl en Viking werden aan hem overgedragen.

Onze afdeling "Fietsen" blijft op de huidige locatie. D.w.z. dat onze focus 100% op de fietsen zal liggen. We waren gedurende de laatste jaren reeds uitgegroeid tot een gespecialiseerde zaak met een sterke service.
Wij, Bruno en Ines, gaan op deze weg verder, en zullen ons nog verder specialiseren.
U blijft dus bij ons nog steeds welkom voor de verkoop, herstellingen en onderhoud van stadsfietsen, electrische fietsen, race, cyclocross en MTB.